Shopping Cart
Your shopping cart is empty!
Diskaun 10%
Dapatkan kod diskaun 10% untuk pembelian pertama anda!



Follow SihatSelalu
  
 
 
Hotline


019-7194049



sihatselalu.my@gmail.com
Syampu Nutri-M Anti Rambut Gugur Kolagen Ephyra Oceanlife Gugu Bedung Bayi Moden Kacip Emas Penawar Kencing Manis

Kolagen Ephyra

Kolagen Ephyra
Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra Kolagen Ephyra
Product Code: OceanLife
Reward Points: 197
Availability: In Stock
Price: RM197.00

Available Options


* Pilih Hadiah Percuma:




Saya Nak Cuba Sampel:




Beli Untuk Hadiah:




Maklumat Penerima Hadiah - Nama, Alamat, No. Tel, Ucapan Dalam Kad:

 
 


SihatSelalu adalah stokis Ephyra negeri Johor
Pengedar di seluruh Johor diperlukan!
Hubungi Pn. Meed 019-7194049


Khasiat  |  Testimoni  |  Kolagen Terhidrolisis  |  Kandungan  |  Cara Pengambilan
Maklumat Penting  |  Harga  |  Hadiah Percuma  |  Cara Pembelian  |  Bincang



Pengurangan kolagen adalah faktor utama penuaan.




   

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara kasar, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen, dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kolagen juga terdapat pada kornea, kanta mata, salur darah, keratin (rambut dan kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buah pinggang, jantung serta sistem limfa.

Maklumat lanjut tentang kepentingan kolagen boleh anda dapati daripada artikel di bawah :


             >> Kepentingan Kolagen Untuk Awet Muda



Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25 tahun. Selepas usia 45-50 tahun, badan akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.



Penurunan kolagen akan mengakibatkan kulit mula menampakkan garis-garis penuaan, mudah berjeragat, kering, kusam dan tidak bermaya. Tiada wanita yang tidak risau bila melihat kedut-kedut halus mula muncul pada sekitar wajah apabila usia kian meningkat. Biarpun berlaku secara semulajadi, ia tetap merisaukan kerana kedutan yang banyak mampu menjejaskan keyakinan diri seseorang.

Salah satu cara melambatkan proses penuaan ialah dengan cara menggantikan semula kolagen yang telah berkurang dalam badan.

Sebagai wanita, saya turut mencuba beberapa jenis produk kolagen yang berada di pasaran. Sehinggalah baru-baru ini, saya telah mencuba satu produk kolagen yang bukan hanya memberikan kesan kebaikan kolagen, malah dalam masa yang sama menyelesaikan masalah saya yang lain iaitu gastrik, resdung (bersin pada waktu pagi), tidur terganggu, angin dalam badan, kurang buang air besar dan rambut lebih kuat.

Oleh itu, izinkan saya berkongsi dengan anda, satu produk kolagen iaitu




   



Ephyra bukan hanya semata-mata kolagen seperti yang banyak di pasaran, malah khasiatnya jauh lebih baik. Ini kerana 9 ramuan dalam Ephyra benar-benar merupakan bahan asas semulajadi yang diperlukan oleh tubuh kita. Dengan adanya bahan asas ini, segala masalah kesihatan yang lain secara tidak langsung akan diatasi dengan sendirinya.

Produk ini adalah hasil keluaran anak tempatan iaitu syarikat Oceanlife Marketing Sdn. Bhd., menggunakan segala ramuan yang halal dan selamat. Produk ini mempunyai kelulusan halal JAKIM dan Kementerian Kesihatan (rujukan : 10-KKM-163/S/25-172). Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati laman web dan FB Ephyra :


>> OceanLife2u.com <<
>> FB OceanLife2u <<


SihatSelalu.biz (Pn. Meed) adalah stokis/pemborong bagi negeri Johor. Oleh itu anda tidak perlu ragu-ragu tentang ketulenan produk yang dibeli daripada kami.










Berikut adalah khasiat dan kebaikan Ephyra sebagaimana yang diwar-warkan oleh pihak OceanLife. Jika anda baca di testimoni di bahagian seterusnya, boleh dikatakan hampir kesemua kebaikan ini telahpun dirasai oleh pengguna Ephyra.

  • Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
  • Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  • Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  • Formula anti penuaan yang berkesan
  • Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  • Mengandungi khasiat prebiotik yang tinggi
  • Melancarkan system pencernaan dalam badan
  • Mengurangkan kadar kolesterol
  • Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  • Meningkatkan system imunisasi anda
  • Mengatasi masalah imsonia
  • Mengawal berat badan dan meningkatkan metabolisme
  • Melegakan sakit dan radang sendi
  • Menjaga kesihatan kardiovaskular










Ramai telah mencuba Ephyra dan setakat ini ramai yang berpuashati dengan perubahan pada diri masing-masing. Di bawah ini adalah kompilasi testimoni yang diambil daripada FB OceanLife. Sila klik imej untuk besarkan.









































Lihat banyak lagi testimoni dan gambar-gambar berinformasi di photo album FB Oceanlife.

Ini pula perkongsian testimoni saya sendiri :




Testimoni daripada laman web rasmi pun banyak. Sila baca di sini - OceanLife2u - Testimonials.

Ada juga di kalangan blogger yang sudahpun membeli dan menggunakan Ephyra. Sila baca catatan blog mereka di bawah.

  • http://miera301.blogspot.com
    yg penting hubby dah tegor... eh asal mummy nampak putih sket... parut jerawat dah memudarkan diri nya... pores terasa mengecik... Mmg melancarkan hokey... sangat lawassss... Ni yg ai suka nih... sebab ai jadi sangat cergas n bertenaga. Kalau tak asek penat je...

       
  • http://heartreasure.blogspot.com
    Spnjg 8 hari ni hampir setiap hari membuang. Kebetulan aku mmg jarang membuang,usus besar aku malas bekerja..so lepas amek ephyra,settle problem... Sebelum ni aku amek nescafe gold tiap pagi utk maintain 'hyper' smpi ptg. sejak amek ephyra,x perlu dah minum nescafe.
  • http://narzit.blogspot.com
    Pertama - Rasanya Hebat..sedap..rasa2 fruity.. tenaga memang dia bagi power sikit. Tak susah bangun pagi..Melawaskan perut...woha! ini jangan main-main best sikit..!Flow dia lancar...Bahagian muka rasa macam berseri sikit...
  • http://mylifefara.blogspot.com
    Me???? Yesza! Sudah 2 bulan mengamalkan EPHYRA dan kesannya amat memuaskan..Jadi yang lain marilah mencantikkan diri dengan EPHYRA.
  • http://alya99.blogspot.com
    Sungguh memberangsangkan!! I baru jer guna for a week...Memang dah nampak perubahan...Muka jd cerah secara semula jadi.. Ececeeeehhhh... Bawah mata kurang gelap.. Pigmentation mcm nampak ada perubahan skit. Tuh tak kira lg bab lawas.. Hahaa i mmg agak susah ke toilet... Tp skang mmg hari2 peggiii..

       
  • http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com
    Bg aku rasa ephyra ni sedap.. bau dia pun sedap.. nyaman je nak di teguk dan di telan.. kalo yg sblm2 ni aku sampai terpaksa tutup hidung kasi takmo tercium bau.. hehehe..
  • http://qasrinas.blogspot.com
    ape yang aku nampak perubahan nye ialah.. pipi aki yang toombbaamm ni dh jadi rosy cheek dh.. aku ni memang ade masalah kuping2 kat kepala..siroisis. thats why rambut aku mamang x bermaya je... tapi sejak mkn ni aku perasan yang rambut aku ade perubahan sikit..aku bleh rase la yg kali ni rambut aku mcm dh beralun..
  • http://syazadina.blogspot.com
    Aku dah masuk dua kotak dah minum ephyra nih... Kesannya mmg sgt best.. Bagi tenaga... Tak rasa letih sgt... Yang best tu.. Kulit muka dah xnmpk kusam... Tp idaklah putih cuma nak agak berseri skit.. Cewahh.. Kulit tangan dan kaki pun xkering... Rambut tak gugur sgt.. (tp tang ni aku belum nmpk kesan) member opis aku dia dah minum dlm 3 kotak.. Katanya rambut dia dah kurang gugur...
  • http://blog.kakakdegil.com
    Katanya memang suka makanan supplement ni. Tak sampai sebulan mencuba.. hasilnya mmg hebat sangat.. tak caya? Ini hasil less than a month tau. Meaning, belum habis sekotak lagi. Memang terkejut juga tgk perubahan akak ni. Thanks Kak Arriza untuk gambar ni..

  • http://peejburhan.blogspot.com
    rambut lebih sihat, bersinar n lembut - yang ni aku rasa ye. system pencernaan - yes. berjalan lancar sekali. takda masalah terseksa. hahahha. meningkat tenaga dan daya ingatan - tang daya ingatan tak sure. tapi tang tenaga seriousssss ok. selalu aku malas gila je. since minum ni memang terasa la bertenaga. masalah insomnia - korang pun tau kan aku ni burung hantu. tidur mesti after subuh macam tu. for the past couple of weeks. aku akan mengantuk awal. pukul 11ish dah ngantuk. yang bestnya tidur awal ni. aku akan terjaga awal time suami nak pergi kerja. oh Ephyra ni perisa tutti frutti. so adalah sedap.
  • http://dbeautyofmuslimah.blogspot.com
    First sekali saya notis, pembuangan sangat2 lawas. Sehari boleh dua kali buang air besar tanpa paksaan. Kemudian, yang ketara adalah guess whatt?? RAMBUT !! Rambut rasa lembut, memang serius lembut. Kulit Badan - Kaki dan tangan Fatiha dah tak kering! Dah tak putih2 bila digaru. Nampak bermaya. Di bahagian2 tertentu (breast, hips) memang terasa lebih firm (anjal). ini pujian dari suami:p Yang bestnya, pipi nampak kemerah-merahan! hihi. Kemudian, kulit jadi firm dan lembut. Kuku nampak sihat. Bersinar, pink merah elok je. Kilat. Stamina - Alhamdulillah, Fatiha bertenaga. Siang sampai ke malam maintain tak lembik. Tidur - MasyaAllah tidur adalah SANGAT2 lena. Dan SENANG BANGUN PAGI. badan ringan je, takde nak malas2. No Monday Blues!!

       







Selain daripada isu halal (punca kolagen - tumbuhan atau haiwan), isu lain yang selalu ditanyakan ialah sama ada kolagen itu terhidrolisis atau tidak. Persoalan ini telahpun dijawab oleh pihak OceanLife sepertimana berikut :





Sumber kolagen adalah ikan putih laut dalam dari Perancis. Kolagen daripada ikan laut dalam adalah antara kolagen yang terbaik, kerana mempunyai kandungan protein yang tinggi dan dari persekitaran yang tiada pencemaran.

Nota : kandungan kolagen ialah 5000mg, bukannya 5000g seperti dalam gambar di atas. Kesilapan teknikal!









Kolagen ini kemudiannya ditambah lagi dengan 8 lagi bahan yang dikatakan sebagai bahan asas keperluan badan kita. Mungkin anda akan tertanya-tanya kenapa kandungan ini tidak mempunyai herba-herba nusantara yang selalu ada dalam produk-produk tempatan. Itu mungkin hasil daripada penyelidikan pihak OceanLife. Yang penting, ramuan ini memang mujarab!



  • Acai beri dari Amazon, buah keajaiban dengan khasiat yang sangat tinggi
    Antara buah mempunyai anti-oksidan yang paling tinggi, bukan sahaja bersifat anti-penuaan, anti-bakteria, anti kanser, dan anti-radang, malah dikatakan mampu menurunkan berat badan tanpa diet. Rujuk di sini
  • Gam akasia, serat diet larut berkualiti tinggi dari Afrika
    Amat berkhasiat untuk membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan. Membantu proses pencernaan.
  • L Gluthatione bagi melawan radikal bebas
    Radikal bebas mempercepatkan penuaan dan menyebabkan kanser. L-Glutathione boleh menghalang pengoksidaan lemak, termasuk kolesterol. Ia boleh membantu untuk memperbaiki kulit menjadi lebih licin dan kelihatan lebih muda.
  • Astaxanthin untuk keremajaan kulit
    Ubat yang amat berkesan untuk semua jenis pemulihan otot,siku tendon, sendi dan sakit otot dan arthritis. Dapat mengurangkan kedut dan garis garis penuaan, melindungi daripada sinar UV, meningkatkan tahap kelembapan kulit serta mengembalikan keanjalan, seterusnya menjadikan kulit cantik dan berseri. Astaxanthin dalam Ephyra melambatkan penuaan 550 kali ganda lebih tinggi daripada teh, 500 kali ganda vitamin E malah 6000 kali ganda vitamin C!

  • Serbuk tomato untuk kulit dan rambut
    Tomato sememangnya diketahui amat baik untuk kulit dan rambut. Sila baca artikel di sini dan sini.
  • Ceri acerolla kaya vitamin C 65 kali ganda oren
    Vitamin C yang tinggi di dalam acerolla ceri dapat membantu menghasilkan kolagen semulajadi dalam badan seterusnya menghasilkan kulit yang sihat, cantik dan nampak muda.
  • Marigold untuk rawatan kulit
    Sangat berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat, lepuh, terbakar, luka, ruam lampin dan ekzema. Ia juga berkesan untuk menstabilkan kelembapan pada kulit.
  • Super beri dengan kandungan antioksida yang sangat tinggi
    Melindungi sel dari pengoksidaan (antioksida). Meneutralkan zat-zat dan radikal bebas. Kaya dengan vitamin C, zat besi serta potassium. Memperkukuhkan lagi sistem imunisasi badan.






Ambil 1 paket pada waktu pagi atau sebelum tidur. Untuk membantu penyerapan maksima, minum sewaktu perut kosong. Disarankan diambil pada waktu pagi untuk mendapatkan tenaga sepanjang hari. Bagi sesetengah orang, minum Ephyra sebelum tidur mungkin menyebabkan anda tidak boleh tidur!




Ephyra hendaklah diminum bersama air masak (suhu bilik) atau air sejuk. Boleh juga diminum bersama air buah, air susu dsb. Setengah gelas air sudah mencukupi. Untuk hasil yang lebih baik, pastikan pengambilan air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Ini penting bagi metabolisma kulit.

Sekotak Ephyra mempunyai 30 sachet, cukup untuk bekalan selama sebulan. Jika Ephyra serasi dengan anda, anda tidak perlu lagi menggunakan supplement lain. Bukan saja anda nampak lebih muda, malah bertambah sihat!!









  • Ephyra mempunyai sijil Halal Jakim dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan(rujukan : 10-KKM-163/S/25-172). Gunakan tanpa was-was. Klik gambar untuk besarkan.

  • Ephyra adalah produk penyelidikan tempatan. Walaubagaimanapun, kesemua 9 jenis bahan semulajadi diperolehi dari seluruh dunia bagi mengekalkan keaslian serta keberkesanannya
  • Ephyra adalah minuman kesihatan yang menggunakan 100% kandungan semulajadi, tanpa bahan kimia, tanpa pewarna dan pengawet
  • Minum banyak air selepas mengambil Ephyra. Ini bagi meningkatkan metabolisma kulit.
  • Kesan Ephyra bergantung kepada individu. Ada yang cepat, ada yang lambat. Ada yang mengalami healing process, ada yang tidak. Tempoh percubaan yang disyorkan adalah selama 3 bulan
  • Boleh diambil oleh ibu yang menyusu. Ephyra sangat disyorkan untuk ibu-ibu yang sedang/habis tempoh pantang bersalin supaya dapat mengembalikan tenaga serta kecantikan dalaman serta luaran
  • Bagi ibu mengandung, perlu dapat nasihat doktor terlebih dahulu. Ibu mengandung agak sensitif walaupun bahan makanan yang sama tidak memudaratkan bagi orang biasa
  • Ephyra boleh diambil oleh wanita yang sedang datang bulan kerana ia tidak mempunyai sebarang bahan yang boleh mengganggu hormon wanita
  • Ephyra bukan produk pelangsingan, tetapi ia membantu mengawal berat badan kerana Ephyra mempunyai banyak khasiat dari segi melancarkan sistem pencernaan (penghadaman), mengurangkan kadar kolestrol, dan membuatkan badan kita sentiasa bertenaga (metabolisma). Dalam erti kata lain, Ephyra dapat memberikan berat badan ideal pada anda
  • Ephyra sesuai untuk semua peringkat umur, lelaki atau wanita. Ia TIDAK mempunyai kandungan herba atau bahan kimia yang hanya sesuai untuk satu golongan sahaja seperti tongkat ali, kacip fatimah, manjakani atau ginseng








Hanya RM197 sahaja!

Satu kotak Ephyra mengandungi 30 paket untuk 30 hari.

Sila tebus point untuk lebih jimat.

Dapatkan pek percubaan Ephyra jika hanya ingin mencuba.


Point Produk
Anda akan mendapat 197 point bernilai RM9.85
Point boleh digunakan untuk penjimatan pembelian seterusnya


Kos Penghantaran
Semenanjung Malaysia : Percuma
Sabah / Sarawak : Percuma
Sila rujuk Panduan Umum - Penghantaran untuk maklumat lanjut.

* cash-on-delivery di Skudai, Johor dan kawasan sekitar
* boleh dibeli sebagai hadiah, rujuk di sini - Beli Untuk Hadiah
 









Bagi pembelian setiap Ephyra, anda akan menerima hadiah bernilai RM19, iaitu sama ada Bantal Sejuk, Detox Foot Patch atau kombinasi Garam Spa Rendaman Kaki dan Detox Foot Patch.

  








Tempahan boleh dibuat dengan cara berikut :

  • Log-in dan kemudian ikuti langkah-langkah pembelian (add to cart - shopping cart - checkout).
  • Atau bagi anda yang tidak biasa dengan sistem pembelian online, sila hantar SMS ke 019-7194049 dan taip maklumat di bawah :
    ephyra <bilangan> <nama> <negeri>
  • Atau maklumkan pesanan anda melalui e-mel ke sihatselalu.my@gmail.com atau ruangan Contact Us. Nyatakan nama, nombor telefon, alamat, produk dan bilangan.

Maklumat seterusnya (jumlah bayaran, no akaun bank) akan dimaklumkan melalui SMS/e-mel. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk di Panduan Umum.

 

 





 
 






Tidak dibenarkan meniru (copy paste) ayat-ayat penerangan di atas. Ia adalah hasil karangan dan olahan pihak SihatSelalu.biz.







Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad            Good

Enter the code in the box below:



SihatSelalu.biz © 2014